25 noiembrie 2008

Google Clean Energy 2030 Plan


La inceputul lunii trecute Google ne-a dezvaluit planul propriu pentru reducerea consumului si al dependentei fata de petrol, sub denumirea Clean Energy 2030. Eric Schmidt, intr-un discurs tinut la Natural Resources Defense Council a precizat si resursele financiare pentru acest plan, fapt ce este considerat un plus pentru Google fata de celelalte planuri ecologice (ma refer la al lui Bill Gates, Barack Obam sau Al Gore). Planul lui Schmidt pare a fi unul mai realisti..si merita mentionat, ca costa cu 1.000 miliarde de dolari mai putin decat al lui Al Gore, fiind vorba "doar" de 4,4 triliarde.



Ce contine mai concret planul? Reducerea dependentei de gaze naturale, energie nucleara si carbune. Pe de alta parte cresterea producerii energiei solare de la nimic la 12% (de la 1GW la 250GW), eoliene la 29% (de la 16GW la 350GW) si geotermale la 15% (de la 2,9GW la 80GW). Acestea, impreuna cu cresterea numarului de hybrid-uri, va reduce dependeta fata de petrol cu 88%, si emisia totala de CO2 cu 48%.



Un plan destul de realist, care aduce beneficii atat pentru omenire in general, cat si pentru marii producatori de hybrid-uri, de exemplu Toyota, Honda, Lexus, etc. (sa nu uitam de Chevi Volt). Totodata, o economisire de 1000 miliarde, pe un termen de 22 ani. Resursele sunt precizate clar...deci ce mai asteptam??!!

Niciun comentariu: