6 noiembrie 2008

Ying-Yang-Hoo


Saracul de Jerry Yang (Yahoo! CEO)...dupa ce a picat in capcana propriului ego, mai avea sperante ca Google sa-i deie o mana de ajutor. Degeaba. Dansul a refuzat de cateva luni oferta primita de la Microsoft - care totusi era una buna, avand in vedere rezultatele financiare Yahoo! pentru ultima perioada - zicand ca compania lui valoreaza mai mult, "valori ce nu pot fi exprimate in bani".

Ei, nu stiu la ce s-a gandit domnul Yang: poate la faptul ca Yahoo! este aproape singurul furnizor de mail pay-per-pop, neoferind setarile pop gratuit, sau poate era mandru ca are un IM raspandit mai ales in Europa de Est (trebuie sa fi roman ca sa folosesti Yahoo! IM), restul lumii dandu-si seama ca saracul mess nu-i bun de nimic...dar asta-i un alt topic.

Jerry a afirmat ca avea mai multa incredere in Google, si spera ca acesta sa intra in instanta pentru Yahoo! daca va fi cazul (fapt pentru care s-a renuntat la tranzactie). Pe de alta parte domnul Schmidt spune ca ei nu prea au de a face cu legile antitrust, si mai bine se concentreaza asupra activitatii companiei, focusand pe experienta end-user-ilor.

In cifre, este vorba de o crestere cu 10% a cotei de piata al Google, depasind astfel la 80%, procent la care - dupa parerea mea - se va ajunge oricum in cativa ani, cu sau fara Yahoo!

Se pare ca Yang va bate din nou la usa lui Ying, adica Microsoft, domnul Jerry afirmand azi intr-o conferinta de presa: "Oricum voi vinde compania...pretul nu mai conteaza...voi vinde la un pret bun...dar acesta nu mai inseamna o prioritate pentru noi."

Niciun comentariu: