21 noiembrie 2008

Google SearchWiki - Un Nou Capitol


Sub denumirea Google SearchWiki, compania din Mountain View, California a inceput un nou proiect pentru optimizarea cautarilor si simultan al rezultatelor in propriul motor de cautare. Astfel utilizatorii pot modifica rezultatele afisate pentru un anumit keyword, le pot sterge, muta, adauga comment-uri, etc., cu scopul de a personaliza rezultatele legate de acesta. Serviciul functioneaza deocamdata doar in State, si va fi disponibil pentru utilizatorii autentificati (cred ca nu mai trebuie sa explic motivul). Astfel la algoritmul PageRank vor fi adaugate si statisticile rezultatelor modificate, ca feedback de la utilizatori.



Ce semnificatie are aceasta schimbare radicala pentru detinatorii paginilor web? In primul rand segmentul SEO va avea de pierdut cel mai mult, necesitand o restructurare al "business-ului" SEO (ceea ce eu consider drept piraterie). Pe de alta parte, cei care au fost pana acum intr-o pozitie "nefavorizata" in lista de rezultate Google, vor avea mai multa sansa sa ajunga in top.

Insa cel mai mult vor avea de castigat utilizatorii campaniilor AdWords, afisari, ce vor aparea in continuare in top-ul rezultatelor, bineinteles, pe baza calitatii campaniei.

Niciun comentariu: