1 decembrie 2008

Free Apps for Businesses



Un articol interesant in BusinessWeek-ul din 2 decembrie. In mare, este vorba de companiile, care au inceput sa foloseasca Linux, Google Apps (folosit in prezent de peste 1.000.000 de companii) si alte aplicatii gratuite pentru a reduce costurile legate de IT.

De exemplu Gothic Cabinet Craft, un lant de magazine de mobila din NYC, dupa ce a instalat Google Apps pe sistemele proprii, a reusit sa economiseasca peste 70.000 dolari, ceea ce e o suma rezonabila, avand in vedere bugetele restranse ale companiilor in perioada urmatoare.

Genetech, o alta companie care are 17.000 angajati, a luat in considerare alternativa gratuita furnizata de Google. Guvernul francez a trecut in 2007 pe sisteme de operare Linux, la fel ca si gigantul Walt Disney. In asemenea conditii cei care vor avea cel mai mult de pierdut sunt Microsoft sau SAP.

"Celor de la Microsoft le-ar conveni ca lumea sa nu se mai dezvolte. Au avut niste reactii, dar Google conduce calea spre o tehnologie mai ieftina si mai rapida" afirma George F. Colony, presedintele companiei de cercetare IT Forrester Research.

Niciun comentariu: