11 martie 2009

Why is YouTube Removing Music Videos?


Recent m-am intors de la Budapesta, unde lumea se inghesuia la premiera Watchmen, iar mie mi s-a explicat clar de ce YouTube a inceput sa stearga clipurile de muzica in ultima perioada...pentru ca YouTube va deveni noul MTV! Impreuna cu cu una dintre cele mai mari case de discuri, Universal Music Group se va infiinta un nou sistem de management al continutului, dedicat in special muzicii si artistilor. 

Proiectul se numeste Vevo, si va fi asemanator cu continutul paginilor oficiali ai artistilor de pe YouTube, insa va fi mult mai organizat, implicit mai usor de navigat si bineinteles va capata un alt sistem de monetizare. Poreclit "online MTV", site-ul va opera total separat de YouTube, cu clipuri in format HD si si partea legala va fi "in regula".

Unii sustin ca acest pas va ajuta casele de discuri sa remedieze cea mai mare greseala al lor, faptul ca anno, cand MTV si-a inceput activitatea, acesta a construit un model de afacere in care casele/artistii au platit pentru difuzarea/promovarea clipurilor, ceea ce le-a dus aproape in faliment pe termen lung.

Continutul Vevo va face parte din categoria premium, deci clar ca va functiona pe baza de inscriere si contra cost. Iar daca unii se mai intreaba, unde au disparut clipurile oficiale de pe YouTube?...Cred ca ati inteles.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Sistemul de plata din partea utilizatorilor este la fel de gaunos si casele mari vor pierde in defavoarea celor independente care vor da continutul gratis in scopul in care a fost creat. Respectiv acela de promovare a unui album. Un fel de banner mai complicat pana la urma

Anonim spunea...

Mi se pare o laba trista, ce vor sa faca ;))
Adica cate si mai cate situri de genul nu sunt?
Iar daca mai trebuie sa si platesti pentru a viziona videoclipuri...mai bine hai sa facem un nou youtube...asa cum si dupa "moartea" napsterului au aparut alte solutii/situri de download nu cred ca ar strica un youtube asa cum a "fost(va fii)" pe vremuri!
Sincer imi pare rau de youtube :( Am crezut ca google il va imbratisa si l va ridica la culmi acest portal/site dar se pare ca doar il folosesc pentru as mari businessul lor... incetul incetul nu va mai fi nici youtube (asa cum nici napster nu mai e), cel putin asa cum il stim noi acuma.