10 ianuarie 2009

Microsoft = Total Failure


9 ianuarie, ziua in care primul beta al lui Windows 7 s-a facut public si descarcabil de pe serverele Microsoft "aproape" pentru toata lumea. De ce zic aproape: in primul trebuia sa ai un Live ID pentru a accesa kit-ul, iar site-ul functiona "perfect" doar din IE. E o idee tipica pentru Microsoft pentru a accesa cati mai multi utilizatori prin intermediul Live Reg, ca mai tarziu sa le bombardeze cu mail-uri despre noutatile si "inovatiile" oferite de companie (ati vazut reclamele cu Jerry Seinfeld, un exemplu perfect cum sa spargi 300 de milioane inutil, precum si alte idei inovative tip Microsoft). La acest punct mi se pare ca idea era mai mult sa promoveze sistemul Live ID si browser-ul IE, decat sa puna accent pe functiile si stabilitatea (ma rog) sistemului de operare. Dar din nou...e vorba despre Microsoft, o companie cu care nu am nici o problema, dar totusi - si mai ales in ultima vreme - incepe sa seamana tot mai mult cu guvernul roman. Ma refer la faptul ca banii utilizatorilor sunt cheltuiti pe chestii inutile si fara scop pe termen lung.

Si cum am mai mentionat, fiind vorba de Microsoft, calitatea serviciilor nu difera mult de cel al produselor. Desi gigantul detine o treime din totalul serverelor din lume, se pare ca numarul celor dedicate user-ilor curiousi de Windows 7 Beta, nu a fost suficient. Vineri dupa cateva mii de descarcari (un numar destul de mic fata de totalul utilizatorilor de Win), serverele s-au blocat, iar cei interesati de noul sistem au fost intampinati de un mesaj haotic, care mi se pare o batere de joc din partea Microsoft: "Site-ul confrunta probleme tehnice serioase. Va rugam sa reveniti luni."

Si daca toate astea nu erau de ajuns, cei de la MS au anuntat o platforma, numit Songsmith, legat de care nu prea am ce comenta...Vedeti mai bine ad-ul de mai sus (daca rezistati, pentru ca eu de 3 ori l-am repornit ca sa ajung pana la capat...pur si simplu iti vibreaza nervii) si convingeti-va cum poti sa spargi sume seriose pe inovatie inutila, ce nu valoreaza doi bani pana la urma.

Aaa...si apropo, baietii au semnat recent si un contract de 5 ani cu Verizon (serviciu wireless mobile in State) ca MS Live Search sa fie furnizorul primar de informatii pentru serviciile de internet Verizon.

Niciun comentariu: