7 ianuarie 2009

Twitter Social Hacking


Odata cu raspandirea site-urilor de social networking si in general social media ca fenomen, a aparut si social hacking (principiu: ceva popular sa aiba si efecte negative), mai exact online identity theft.

Cel mai recent si probabil cel mai popular caz e al celebrului Rick Sanchez de la CNN, cu peste 40.000 de followers pe site-ul de microblogging Twitter, fiind unul dintre cei mai urmariti twitteri (pe langa Barack Obama si altii). Dansul a avut un status interesant in zilele trecute, citez: "i am high on crack right now might not be coming into work today". Unii afirma ca era un simpu atac de phishing, dar dupa cum ne dam seama, este vorba despre o serie de atacuri bine controlate si coordonate asupra conturilor mai multor celebritati din media.

Victimele includ contul oficial FoxNews, unde a aparut mesajul: "Breaking: Bill O Riley is gay", dar nu a ramas neatins nici contul lui Britney Spears sau the Huffington Post.

Morala: ca orice fel de atac tip hacking, nici acesta nu e una binevenita in sfera web 2.0. Pe de alta parte, a avut loc o tranzitie destul de importanta in ultimii 2 ani, prin care artistii si cei din media, au ajuns mai "aproape" de utilizatori prin intermediul site-urilor de socializare (MySpace, Twitter). Din acest punct de vedere suntem martorii unui fenomen destul de nefavorabil, care va diminua credibilitatea media pe acest segment.

Twitter afirma ca pana acum 33 de conturi au fost atacate, si din pacate nu au control suficient in acest sens nici asupra celorlalte conturi.

Niciun comentariu: