1 ianuarie 2009

Yahoo! + Google = 2009


A mai trecut un an si iata ne aflam la inceputul unei ere semnificative in ceea ce priveste evolutia web 2.0 autohtona. Printre motivele principale as aminti doi jucatori importanti pe acest segment: Google si Yahoo!

Cei de la Yahoo! lucreaza deja la proiectul .ro, mai exact la site-ul adaptat regiunii si utilizatorilor romani, care desi a fost promis sa fie lansat in al treilea semestru al anului 2008, domeniul deocamdata nu este activ (probabil nu s-a luat in calcul criza financiara, sau mai degraba criza provocata de Jerry Yang:)...oricum, speram ca site-ul sa fie lansat pana in aprilie.

In ceea ce priveste Google, acesta a inregistrat un S.R.L. in capitala, sub denumirea Google Bucharest, operatiunile pentru Romania fiind conduse de Basak Tamar (o domnisoara foarte draguta pe care am cunoscut-o in timpul vizitei mele la Google Budapest Office) din Londra, la care se adauga un numar de 5 administratori.
Cel mai probabil (si speram) ca vor deschide un Sales Office in cursul anului 2009, dar sunt sanse bune ca activitatea Google Bucharest sa fie unul strict pe engineering avand in vedere marile capete IT ai tarii...care in sfarsit vor avea motive sa se intoarca din Finlanda sau Suedia.

Niciun comentariu: